Till navigation Till innehåll (s)

Övriga verksamheter som kan hjälpa dig

Det finns andra verksamheter och organisationer som också kan hjälpa dig, utan att socialkontoret behöver starta en utredning.

Fältteamet

Du som är 10-18 år kan kontakta oss i fältteamet om du vill prata med en vuxen och inte vet vart du ska vända dig. Du kanske känner oro för relationer med andra, för skolan, alkohol, sex eller din familjesituation. Du kan även kontakta oss om du är orolig för en kompis. Om du behöver mer hjälp än vi kan ge kommer vi hjälpa dig att få kontakt med den som kan ge det stöd du behöver. 

Besök Fältteamet på vår webbsida

Ungdomsmottagningen

Ungdomsmottagningen är till för dig mellan 12 och 23 år. Hit kan du gå om du till exempel har frågor om kroppen eller om sex och preventivmedel. Du kan också gå till ungdomsmottagningen om du mår dåligt och behöver någon att prata med. Det kan gälla till exempel stress, nedstämdhet, sexualitet, relationer, identitet eller något helt annat. Ungdomsmottagningen erbjuder också samtal för par som vill prata om sin relation. På mottagningen arbetar barnmorskor, kuratorer, och läkare. Det är gratis för dig att besöka ungdomsmottagningen och de som jobbar här har tystnadsplikt och hbtq-kompetens.

Besök Ungdomsmottagningen på vår webbsida för mer information

Mini-Maria

Mini-Maria är en öppen mottagning för ungdomar mellan 13-19 år. Hit kan du vända dig om du har problem med alkohol och/eller droger. Hos Mini-Maria får du träffa behandlare, sjuksköterska och läkare. Här kan du få information, rådgivning och motivationssamtal.

Besök Mini-Maria på vår webbsida

Stödcentrum Nordväst

Stödcentrum Nordväst är till för barn och unga mellan 10-21 år som har blivit utsatta för brott eller blivit vittne till brott. Kontakten med stödcentrum är frivillig och gratis. Du kan vara anonym om du vill. Du behöver inte ha gjort en polisanmälan för att kontakta stödcentrum. Om du har gjort det, eller vill göra en anmälan kan de ge stöd under tiden.

Besök Stödcentrum Nordväst webbsida

Frivilligorganisationer

Ibland kan det kännas bra att kontakta en frivilligorganisation istället för oss på kommunen. Här hittar du information som vänder sig direkt till barn och ungdomar.

BRIS (Barnens Rätt i Samhället), hjälptelefon 116 111.

Besök Bris webbplats

Jourhavande kompis hos Röda korset, telefon 020-222 444

Besök Röda korsets ungdomsförbunds webbplats

Killfrågor - sajten där killar kan prata om allt

Besök webbplatsen killar.se

Tjejzonen - sajt för tjejer

Besök webbplatsen Tjejzonen

Barns rättigheter vid brott

Besök webbplatsen jagvillveta.se

För dig som har utsatts för brott kan vända dig till Brottsofferjouren

Besök Brottsofferjourens webbplats

Indra – trans, queer och tjejjour

Besök Indras webbplats

Trygga Barnen -en organisation för dig som har en förälder med ett missbruk, beroende eller psykisk ohälsa.

Besök webbplatsen tryggabarnen.org

Maskrosbarn - en organisation för dig som har en förälder som dricker för mycket, tar droger, mår psykisk dåligt eller utsätter dig för psykiskt eller fysiskt våld.

Besök maskrosbarns webbplats

Är du ung och utsatt för förtryck, hot eller våld? 

Ingen ska behöva utstå våld. Ibland är det en vuxen i din närhet som utsätter dig och ibland är det en jämnårig, eller kanske någon du är kär i. Oavsett vem det är som utsätter dig finns det många som kan ge stöd och hjälp.

Ung och utsatt

Mer läsning för dig